Entertainment

“Yang Jahat Dia, Bukan Saiz Badannya” – Ika Nabella Tegur Soal ‘Body Shaming’, Netizen Kata Salah ‘Timing’?


Ika Nabella baru-baru ini, tampil membuat satu hantaran di Instagram kerana berasa kurang selesa dengan segelintir netizen meluahkan rasa marah dengan mempermainkan saiz badan pengasas Rumah Bonda iaitu Siti Bainun.

Sedia maklum, ketika ini boleh dikatakan ramai berasa geram apabila mendapat tahu perbuatan yang dilakukan oleh Siti Bainun kepada seorang remaja Sindrom Down, Bella.

Bagaimanapun, Ika merasakan jika ingin berasa marah kepada perbuatan kejamnya itu tidak mengapa, tetapi janganlah mengaitkan dengan saiz badan wanita terbabit.

Kalian pernah terfikir tak kesan-kesan body shamming terhadap segelintir orang. Mungkin apa yang berlaku kepada Bella anda salah satu (kesan) daripadanya.

Dalam pada itu, Ika sempat berkongsikan kisah dirinya pernah mengenali seseorang yang mempunyai dua personaliti berbeza ketika zaman persekolahan, apabila dia mendapati individu terbabit melayan dua kelompak orang dengan berbeza.

Bagaimanapun, tindakannya meluahkan pandangan seperti itu telah membuatkan ramai netizen ‘menghentamnya’ dan merasakan timing pelakon itu mahu menegur netizen tidak sesuai, memandangkan kes berkenaan tengah ‘panas’.

komen ig

Sedar dirinya dikecam ramai, Ika menegaskan bahawa beliau tidak berpihak kepada Siti Bainun, namun hanya mahu menegur segelintir pihak yang dianggap hina ciptaan Allah S.W.T.

peguam Siti Bainun koyak?


6 jam lalu

“Sokong Tak Bertempat, Yakin Masuk Syurga Ke?!” – Teruk Dikecam, Peguam Siti Bainun Didakwa ‘Koyak’?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.