Entertainment

Selain Buat Ujian MBTI, Kopi Juga Mampu Menggambarkan Personaliti Seseorang!


Pernah dengar tak terma “MBTI”? Haa, ia merupakan satu ujian psikologi untuk mengenali personaliti, mengetahui kekuatan dan kesukaan seseorang itu.

Dalam ujian ini, terdapat 16 jenis personaliti yang akan menunjukkan tahap kecenderungan individu itu sama ada mereka tergolong dalam golong introvert atau extrovert. Haa, mesti anda selalu dengar terma-terma ni betul tak?

Kebiasaanya, sebelum kita mula bekerja, rata-rata syarikat akan meminta MBTI supaya mereka tahu tahap keupayaan kita dalam berkomunikasi bersama rakan kerja dan kebolehan kita bekerja secara berkumpulan.

Namun, selain MBTI, tahukah anda dengan mengetahui tahap intensiti kopi seseorang itu mampu menceritakan personaliti mereka? Biar betul?!

Haa, kalau anda tengok video ini, Aqinna dapat meneka tahap intensiti kopi yang diminum oleh tetamu dengan betul mengikut personaliti mereka tau. Kalau anda nak tahu, kenalah tengok sampai habis!

Untuk pengetahuan, kopi daripada Moccona ini mempunyai 3 tahap intensiti iaitu tahap 5(Classic Medium Roast), tahap 8(Classic Dark Roast) dan tahap 10(Espresso Style). Haa, kalau anda nak tahu personaliti pasangan masa first date, bolehlah anda hidangkan kopi Moccona ini!

Untuk maklumat lanjut mengenai jenis-jenis kopi daripada Moccona dan tahap intensiti mereka, layari laman web rasmi mereka di Moccona Malaysia atau ikuti media sosial mereka di Facebook dan Instagram.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.